Розсипчасте домашнє печиво: як приготувати ласощі самостійно

 Просте у приготуванні печиво буде гарним доповненням до сімейного чаювання!



Домашнє печиво набагато смачніше і корисніше магазинного. У такі ласощі ви самі можете додати будь-які продукти на ваш смак. 30 хвилин роботи з тістом, ще 15 на випічку – готовий десерт до чаю для всієї родини вже готовий.


Печиво сирно-лимонне

  • Сир - 300 г
  • Борошно - 1,5 ст.
  • Масло вершкове - 180 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Цукрова пудра - за смаком

Розм'якшене вершкове масло з'єднати з лимонною цедрою. Додати цукор. Суміш збити міксером протягом 5-7 хвилин.

Сир протерти через металеве сито.



До масляно-цукрової суміші вбити яйце. Додати протертий через металеве сито сир.

В окремій мисці з'єднати борошно та розпушувач. Суміш перемішати.

Додати в масляно-цукрову суміш борошно і розпушувач. Сирне тісто добре вимішати. Розділити його на рівні шматочки, потім зробити різні фігурки за смаком. Фігурки викласти на деко, застелене пекарської папером і відправити в розігріту до 200-220°С духовку. Випікати до золотистого кольору. Готове остигле печиво посипати цукровою пудрою.


Домашнє печиво "Бджілка"

  • Борошно - 420 г
  • Олія рослинна (кокосова) - 80 мл
  • Яйце куряче - 3 шт. (2 шт. - у тісто, 1 шт. - для змащування)
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Мед - 100 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Горіхи волоські - за смаком

Кокосову олію розтопити на повільному вогні. Остудити до кімнатної температури.

У миску вбити 2 яйця, всипати соду і ванільний цукор. Далі додати цукор. Суміш збити до білого.

Додати кокосову олію та мед. Ще раз добре збити.



Всипати борошно. Якщо тісто буде трохи рідким, можна додати ще трохи борошна. Тісто має бути м'яким і пластичним.

Далі тісто розкачати в пласт. Зробити рельєфний малюнок у вигляді бджолиних сот, можна скористатися силіконовою підставкою під гаряче. А можна просто розкачати тісто в пласт товщиною 4-6 мм і вирізати печиво у вигляді різних фігурок.

Печиво викласти на деко, застелене пекарської папером, змастити збитим яйцем, на середину додати ядра волоських горіхів і відправити в розігріту до 170-180°С духовку. Випікати до золотистого кольору.


Пишіть у коментарях, можливо, готували щось із цього?

Коментарі

  1. так! сирно-лимонне печиво супер!

    ВідповістиВидалити
  2. Подивилася на фото, аж самій захотілося!

    ВідповістиВидалити
  3. Величезне дякую за вашу працю.

    ВідповістиВидалити
  4. Печиво дуже смачне, робила за рецептом💖

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар