Ніжний торт "Наполеон": класичні і оригінальні рецепти

 


Торт "Наполеон" безумовно входить до трійки найпопулярніших домашніх десертів. Рецепт тортика нехитрий - всього лише заварний крем між шарами тіста. Але яке ж це смачне поєднання! А якщо коржі злегка пригорять - торт стане навіть смачніше. Урізноманітнити смак "Наполеона" можна горіхами, сухофруктами або улюбленими ягодами.


"Наполеон" з заварним шоколадним кремом

Тісто:

З склянки борошна

250 г маргарину

200 г сметани

½ Ч. л. соди

1 ст. л. лимонного соку

Борошно посікти з маргарином ножем, додати соду, погашену лимонним соком, після цього влити сметану, все змішати, зліпити ковбаску і покласти в морозилку на 40 хв. Потім розділити на 10 частин. Кожну частину тонко розкачати, обрізати по формі і випекти в духовці при температурі 250 градусів до золотистого кольору.

Крем:

125 г цукру

3 яйця

45 г борошна

щіпка солі

0,5 л молока

2-3 ст. л. какао

ванільний цукор

Відокремити жовтки від білків. Збити яєчні жовтки з цукром і сіллю. Поступово вмішати борошно і какао. Гаряче молоко влити тонкою цівкою в суміш, постійно помішуючи. Перелити суміш у каструлю і нагріти на середньому вогні при постійному енергійному помішуванні до закипання. Зменшити вогонь і варити 2 хвилини. Крем остудити, періодично помішуючи. Білки збити в міцну піну і акуратно ввести в остиглий крем.

Коржі промазати кремом, зверху посипати крихтою від коржів.



"Наполеон" з заварним кремом без масла

Для коржів:

  • 2,5-3 ст. борошна;
  • 200 г маргарину;
  • 0.5 ст. води;

  • 2 ст. л. оцту 9%.

Для крему:
  • 2 літри молока;

  • 14 яєчних жовтків або 7 яєць;
  • 2 ст. цукру;
  • 3-4 ст. л. борошна;
  • 2 уп. ванільного цукру.

Заморожений маргарин натерти на тертці. Додати борошно, оцет і воду. Замісити м'яке, еластичне тісто. Поставити тісто в холодильник на годину. Охолоджене тісто розділити на 18-20 кульок. Кожну кульку дуже тонко розкачати. Проколоти корж виделкою по всій поверхні. Випікати до повного висихання і підрум'янення коржа.

Крем:

Змішати цукор, жовтки, борошно, ванільний цукор. У масу з жовтками влити гаряче молоко, ретельно перемішати. Довести суміш до кипіння, постійно помішуючи.

Змастити коржі остиглим кремом, і відправити торт в холодильник на ніч.


Наполеон "Домашній"

  • 500 г маргарину
  • 5 склянок борошна
  •  3 склянки молока
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 яйце
  • 2 склянки цукру
  • ванілін
  • 500 грамів вершкового масла.

Заморожений маргарин потерти на велику тертку, додати борошно, 1 склянку молока і рослинну олію. Добре вимісити тісто, розділити на 10-12 частин, скачати кульки, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину. Потім тонко розкачати кожну кульку. Випікати коржі на пергаменті.

Для крему змішати 2 склянки молока, 1 яйце, ванілін, 1 ст. ложку борошна, 1 ст. ложку цукру. Варити на маленькому вогні до консистенції манної каші, зняти з вогню та остудити. 500 гр. розм'якшеного вершкового масла розтерти до білого кольору з 2 склянками цукру і поступово додати заварений крем. Збити міксером.


Ось про що що, але торт «Наполеон» куштували, думаю, усі. Це як смак дитинства, правда??  Пишіть у коментарях)) 

Коментарі

  1. Відповіді
    1. мій також, сьогодні буду робити саме за цим рецептом))

      Видалити
  2. Так, смак дитинства!

    ВідповістиВидалити
  3. Мій улюблений тортик))
    Дякую!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Допис просто супер, дякую за рецепт, думаю що невдовзі приготую, саме за цим рецептом.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар